S.T.E.R. therapie
Cranio-Sacraal therapie
Bach Bloesem advies

© Martine - zen in lichaamswerk - all rights reserved - 2016 - Design by Koen Vermeulen

HOME

CONTACT

Wat is Cranio Sacraal Therapie?
Cranio is een zeer zachte therapie die gebaseerd is op stilte en geduld.

Hoe werkt Cranio Sacraal Therapie?
Ons centraal zenuwstelsel is opgebouwd uit de hersenen in de schedel (cranium) en het ruggenmerg in de wervelkolom¸ met als onderste gedeelte van de wervelkolom het heiligbeen (sacrum). In dit zenuwstelsel vloeit het hersenvocht. De aan- en afvoer van het hersenvocht gaat de schedel doen uitzetten en inkrimpen en zo een pulserende golf creëren. Doordat in ons lichaam alles verbonden is door een netwerk van bindweefsel¸ zal deze beweging overal voelbaar zijn. Deze golfbeweging heeft een ‘ritme’ dat het Cranio-Sacrale Ritme genoemd wordt. Tijdens de behandeling wordt er door zachte aanraking op verschillende plaatsen van het lichaam contact gezocht met dit ritme. Zo kunnen blokkades die de balans in het lichaam verstoren, opgespoord en vervolgens opgeheven worden. Hierdoor stroomt er meer energie en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Somato Emotional Release (SER).
SER behandelt het loslaten (Release) van emotionele (Emotional) patronen die zich in het lichaam (Somatic) hebben vastgezet.Trauma’s, ongeuite, niet verwerkte emotionele ervaringen kunnen zich in het lichaam opstapelen. Hierdoor kunnen er allerlei klachten ontstaan.
Tijdens de behandeling kunnen er gedachten of herinneringen naar boven komen die gepaard gaan met het loskomen van emoties. Door cranio sacraal technieken komt de cliënt in een staat van bijzondere diepe ontspanning. Een schat aan informatie die opgeslagen ligt in het celgeheugen kan naar boven komen.
De therapeut kan dan aanbieden om te praten over datgene wat de cliënt waarneemt of voelt. Er wordt geluisterd met begrip, respect, geduld en aandacht.

Voor wie is Cranio Sacraal Therapie bedoeld?
Cranio Sacraal Therapie is een zachte behandeling voor mensen met rug- en nekproblemen, migraine, slaapproblemen, stress, angsten, burn-out, depressie, trauma’s…

Het geeft innerlijke rust, verlichting en verheldering en brengt je dichter bij jezelf.

PRIJZEN: voor een sessie van 1h.15’ (volw.) = €50.00

Cranio Sacraal therapie
SkeletshutMartine2
Bach Bloesem advies